Evaluare si certificare BREEAM NEW CONSTRUCTION
     
BREEAM este o metoda de evaluare a sustenabilitatii dezvoltarilor urbane, cladirilor si infrastructurii. La nivel global au fost inregistrate pentru evaluare BREEAM mai mult de 2,200,000 de cladiri. Prin folosirea sistemului si metodei de evaluare BREEAM, dezvoltatorii si proiectantii sunt motivati si indrumati sa creeze cladiri durabile, care folosesc resursele naturale in mod inteligent si imbunatatesc viata utilizatorilor cladirilor.

Procesul de evaluare si certificare BREEAM masoara performanta unei cladiri pe mai multe paliere, care acopera intreaga viata a acesteia, de la proiect la executie la utilizare. Indicii de raportare sunt bazati pe etaloane de performanta internationale, menite sa atraga progresul in domeniul constructiilor la nivel global. In procesul de certificare BREEAM sunt analizate aspectele care tin de proiectarea inteligenta cu impact redus asupra mediului, reducerea emisiilor de carbon, durabilitatea si rezilienta constructiei, adaptabilitatea si adaptarea la schimbarile climatice, protectia biodiversitatii si valoarea ecologica a proiectului.

Categoriile evaluate sunt grupate pe domenii: Management, Sanatate si Confort , Energie, Transport, Apa , Materiale de constructie, Reziduuri, Folosirea terenului si ecologie, Poluare si Inovatie.

Fiecare dintre aceste categorii este impartita la randul sau pe domenii care promoveaza noi etaloane, scopuri si tinte de performanta. Cand proiectul indeplineste criteriile unui astfel de etalon, primeste credite. Suma creditelor primite de un proiect determina calificativul de performanta final. Acesta poate fi: PASS, GOOD, VERY GOOD, EXCELLENT AND OUTSTANDING.